Gatelaget fikk 100.000 kroner

Sparebankstiftelsen Nordvest støtter KBKs gatelag med 100.000 kroner.

Gatelaget i Kristiansund Ballklubb har treninger to ganger i uka – på mandager og torsdager. Da mandagens trening skulle starte, kom det overraskende besøk til spillerne.

Der kom styreleder Odd Einar Folland i Sparebankstiftelsen Nordvest med en sjekk på 100.000 kroner.

– Det samfunnsansvaret og engasjementet klubben har tatt med gatelaget, synes vi er helt fantastisk, sier Folland.

gatelag1.jpg
Odd Einar Folland møtte opp på gatelagets trening med en sjekk på 100.000 kroner.

Sparebankstiftelsen Nordvest ble opprettet 1.mai 2021 som et resultat av sammenslåingen mellom SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank. Ett av stiftelsens formal er å dele ut gaver til allmennyttige formål.

I styremøte 27.april besluttet styret i Sparebankstiftelsen Nordvest å støtte rundt 40 søkere/prosjekter i regionen. En av disse søkerne var KBKs gatelag. 

Styret i Sparebankstiftelsen Nordvest er imponert over hvordan KBK og KBK sitt gatelag har utviklet seg som en viktig ressurs og merkevare for regionen.

– Satsningen bekrefter med fulle hvilket samfunnsansvar KBK tar. Ikke minst er dette et arbeid som viser klubbens arbeid for bærekraft gjennom inkludering og stort engasjement lokalt. Derfor ønsker vi å bidra til den videre utviklingen av KBK sitt gatelag med 100.000 kroner, sier Folland.

gatelag3.jpg
Pengene skal brukes på sosiale aktiviteter i tillegg til selve fotballen i KBKs gatelag.

Det var Leo Totev som sendte inn søknaden på vegne av Gatelaget.

– Vi driver med fotball til daglig, og skal også unne oss noen opplevelser utenfor banen. Jeg sendte en forespørsel, og den ble tatt på hel volley av Odd Einar, sier Totev.

– Søknaden fra Leo var følelsesmessig lesestoff, sier Odd Einar Folland.

Dette er et utdrag fra søknaden som ble sendt inn for KBKs gatelag til Sparebankstiftelsen Nordvest:

«Siden høsten 2020 har klubben tatt et større samfunnsansvar ved å hindre utenforskap og gi mening i hverdagen for mange kvinner og menn som lenge har levd på utsiden av samfunnet. Disse er i ferd med å bli ressurser igjen i både arbeidsfør og frivillig kapasitet. Vi ønsker å videreutvikle prosjektet til å ivareta ettervernet på en sterkere måte. For å få enda større kraft ser vi behovet for å gi deltakerne flere muligheter til å gjøre andre aktiviteter enn bare fotball. Noe som gir en opplevelse for livet for mange som ikke har fått oppleve så mye på mange år».

Gatelaget er et samarbeid mellom Kristiansund Ballklubb, Fotballstiftelsen og Kristiansund kommune. Laget har også deltakere fra nabokommunene Averøy, Tingvoll, Gjemnes, Surnadal, Smøla og Aure.

gatelag4.jpg
Etter nyheten om tildelingen fra Sparebankstiftelsen Nordvest var det trening på headinger for gatelagets spillere.
Annonse fra Obos-ligaen: