Herman og Haakon har signert proffkontrakter

To av KBKs unge landslagsspillere har skrevet under på sine første proffkontrakter med klubben! Samtidig faller bitene på plass på trenersiden, der Eirik Ranheim leder KBK 2 videre i 2024.

Haakon Haugen (16) og Herman Sjåvik Opsahl (15) har signert proffkontrakter med Kristiansund Ballklubb. Dette sikrer at to av KBKs største talenter blir i klubben og får det beste opplegget for videre utvikling i årene som kommer.

Haakon Haugen er opprinnelig fra Frei FK og har allerede debutert for KBKs A-lag i OBOS-ligaen. Det skjedde i 5-0-seieren borte mot Skeid i siste serierunde. Nå er han glad for å ha signert sin første proffkontrakt.

– Det er veldig stort, og en drøm som går i oppfyllelse! De fleste som spiller fotball drømmer jo om å bli fotballproff. Det er stort å få den tilliten fra klubben, og veldig artig at de har troen på meg. Så nå må jeg bare fortsette å utvikle meg og bli så god som mulig. Det er nå den ordentlige jobben starter, sier Haugen.

hh.jpg
Haakon Haugen har vært en del av kamptroppene til førstelaget på slutten av sesongen, og fikk debuten i OBOS-ligaen som 16. åring borte mot Skeid. Foto: Terje Stamnes

Kantspilleren jobber målrettet og godt hver eneste uke, og man kan trygt si at hardt arbeid lønner seg. Haugen har tatt store steg i 2023 og ble i november kåret til Årets akademispiller i KBK. 

Han startet sesongen med å spille på KBKs G17-lag, og fra august ble han fast inventar på KBK 2 i Norsk Tipping-ligaen. I oktober representerte han Norges G16-lag mot England, og høsten ble kronet med debuten i OBOS-ligaen.

–  Året mitt har vært veldig bra. Det var ikke alt jeg hadde tenkt skulle skje med det første, men jeg hadde delmål som jeg har prøvd å jobbe mot, sier Haugen.

– Kult å få tilliten

Herman Sjåvik Opsahl har også hatt en innholdsrik sesong. Den sentrale midtbanespilleren fra Dahle IL startet året på KBKs G17, før han ble flyttet opp til G19-laget i sommer.

15-åringen har fått prøve seg i seniorfotballen med KBK 2 i 3. divisjon, og debuterte for Norge G15 i april. Han ble tatt ut til ny samling med landslaget i september.

– Året har vært veldig bra, jeg har hatt god utvikling og tatt steg hele veien. Det er veldig stort å skrive under på proffkontrakt. Det er kult å få den tilliten, sier Opsahl.

haakon_herman.jpg
Haakon Haugen (til venstre) og Herman Sjåvik Opsahl har begge tatt store steg i 2023. Nå blir det harde arbeidet belønnet med proffkontrakter i KBK.

Han går fortsatt på ungdomsskolen, og planen videre er idrettslinja på videregående.

– Det er et veldig bra opplegg i NEAS Akademiet. Det er mange gutter som kommer opp nå, og det er det en grunn til. Det er mye bra tilrettelegging både på skolen og ute på matta, sier han.

Det er Haakon Haugen enig i:

– Det vises at det gir resultater, med flere som spiller fast på A-laget i OBOS-ligaen og som debuterer på landslagene. Så NEAS Akademiet er et veldig bra opplegg som får fram mange gode, unge spillere.

– Bryte barrierer

Utviklingsleder Leo Totev i KBK er glade for å se utviklingen til Haugen og Opsahl, og at de nå har fått proffkontrakter med klubben.

– Det er svært gledelig at Haakon og Herman har signert med klubben. Begge er på riktig sted til rett tid i sitt utviklingsløp. Sesongen 2023 har handlet om å bryte barrierer for begge to, både på den nasjonale og internasjonale scenen. Dette er gutter vi vet har tiltrukket seg flere interessenter, og det er derfor ekstra viktig at KBK på ny klarer å beholde våre lokale talenter i egen klubb de kommende årene.

herman_haakon_leo1.jpg
Utviklingsleder Leo Totev sammen med Herman Sjåvik Opsahl (til venstre) og Haakon Haugen.

Totev viser til at klubben har skrevet nye kontrakter med en rekke unge spillere i løpet av 2023. Max Normann Williamsen, Heine Gikling Bruseth og Isak Hagen Aalberg har forlenget avtalene sine, mens Adrian Sæther, Marius Berntsen Olsen, Awet Alemseged og Eirik Erstad Nyland har signert sine første kontrakter med klubben i år.

– I tillegg vil vi jobbe videre med kontraktsforlengelser av unge spillere som allerede er i A-troppen og potensielt noen nye fra eget akademi i vinter. Høsten har vist at det finnes mye kvalitet i egne rekker, og dette må vi med en solid klubbforankring fortsette med å forvalte riktig, sier Totev.

Kristiansund Ballklubb retter en stor takk til guttenes moderklubber, medspillere, vårt trenerteam i akademiet og ikke minst vår hovedsponsor NEAS for å muliggjøre vårt utviklingsarbeid!

KBK 2-treneren fortsetter

Også Eirik Ranheim har skrevet under på en ny avtale. KBK 2-treneren fortsetter i samme rolle i 2024. 

– Det er veldig artig å få lov til å fortsette det vi har startet på. Det er her jeg har lyst til å være, sier han.

KBKs andrelag endte på sjuendeplass i Norsk Tipping-ligaen i den første sesongen etter opprykket fra 4. divisjon. 

– Det har vært veldig lærerikt denne sesongen. Vi har klart oss veldig bra, egentlig over all forventning. Det er mange gode lag i 3. divisjon, og det har gjort at vi måtte skjerpe oss også. Det synes jeg vi har klart å få til, og det er er kjempegodt grunnlag før neste sesong, sier Ranheim.

ranheim_totev.jpg
Eirik Ranheim (til venstre) er glad for å fortsette arbeidet i KBK 2.

Svært mange unge spillere har tatt steget opp til trening og kamper med A-laget i løpet av 2023. Det har ført til at andrelaget, G19- og G17-lagene i KBK har stilt lag med stadig lavere snittalder gjennom sesongen.

– Det er det vi jobber for; at flest mulig skal få komme til høyest mulig nivå. Vi skal ikke forlange at det er så mange på så kort tid slik det har vært i år, men det gir oss en pekepinn på at vi gjør noe riktig. Det er en kjempemotivasjon for de som kommer underfra å se at mange tar steget, sier Ranheim.

Næss har forlenget

Videre har keepertrener Espen Næss signert en ettårig forlengelse av sitt engasjement.

EN23.jpg
Keepertrener Espen Næss fortsetter i KBK.

Det betyr at to viktige brikker i trenerteamet i utviklingsavdelingen er på plass – i tillegg til at Eirik Andersen, Mats Brenden, Sondre Biesmans og Trym Brakstad har kontrakter ut 2024.

Annonse fra Eliteserien: