Herman på landslaget: – Hadde sommerfugler i magen

Herman Sjåvik Opsahl har fått hjemmelekse av landslagstreneren etter debuten for Norge G15.

– Det var artig, med masse opplevelser og læring, sier Herman Sjåvik Opsahl.

I april ble han tatt ut til Norges G15-landslag, og deltok på landslagssamling i Østerrike og Italia fra 22. april til 2. mai.

Debuten kom i åpningskampen mot Portugal, da Herman kom inn som innbytter etter 68 minutter. Deretter spilte Herman hele kampen mot Østerrike. 

Kristiansunderen sto over kampen mot Saudi-Arabia, før han var tilbake i startoppstillingen til den siste kampen, mot De forente arabiske emirater.

– Jeg håpte på litt mer spilletid, men synes jeg klarte meg bra da jeg fikk sjansen. Det var kult å debutere. Jeg hadde litt sommerfugler i magen, det var spesielt, sier Opsahl.

Tett på hverandre

Den første kontakten med landslagsledelsen kom via en e-post der han ble innkalt til samling i Sarpsborg. Så ble det altså uttak til samlingen der det ble opphold både i Østerrike og Italia. 

– Jeg føler de har god oversikt og følger med. Det er mange nye folk, og mange har fått prøve seg på samlingen.

Opsahl fikk god kontakt med de andre norske talentene underveis.

– Vi blir en god gjeng når vi bor på hotell i såpass mange dager. Vi spiser sammen, går i byen og slapper av sammen, da blir vi gode kompiser, sier han.

Se videointervju her:


Hjemmelekse fra treneren

I tillegg til alle debutantene på banen, var det også en ny hovedtrener som ledet Norge. Igor Aase, som tidligere har vært assistenttrener, valgte å rullere på laget gjennom samlingen slik at alle i troppen fikk spilletid.

– Vi skal gå gjennom kampene og finne noen ting vi skal bli bedre på. Vi har ganske tydelig statistikk i det vi kan måle. Jeg ser allerede nå en del av det vi kan jobbe videre med. Får vi det på plass, kan vi bli skikkelig gode, sier Aase til Norges Fotballforbunds nettsider.

Spillerne har fått en hjemmelekse før neste samling, som er talentleir i Porsgrunn i slutten av juni.

– Først skal de se hva de får til. «Hva er jeg god på? Og hva må jeg fortsette å dyrke?» Og så må de finne noen ting de skal jobbe videre med til neste samling, sier Aase.

Opsahl tar med seg hjemmeleksen tilbake til Kristiansund.

– Det handler om utviklingen vår. Vi skal lage klipp fra kampene og se hva vi skal bli bedre på, og hva vi gjør bra og fortsette med det. Det skal være utvikling hele veien.

Har mål om å bli flyttet opp

Herman Sjåvik Opsahl beskriver seg selv som en midtbanespiller som er god med ballen og kan bidra mye offensivt. Han er en del av NEAS Akademiet, som er Kristiansund Ballklubbs utviklingsprogram for fotballtalenter på Nordmøre, mens moderklubben er Dahle IL.

Nå har han målene klare for resten av 2023-sesongen.

– Jeg håper å fortsette å være med på landslaget. Jeg skal fortsette å trene her i klubben, det er det viktigste, og så får de bestemme uttakene. Jeg skal gi alt og se hvordan det går.

I KBK er han en del av G17-troppen.

– Jeg håper å få spilt mesteparten av kampene for G17, og det hadde vært gøy å bli flyttet opp på Gutter 19 og kanskje få innhopp der også, sier Opsahl.

Annonse fra Obos-ligaen: