Kampen mot RBK endte 2-2

Kampen mellom Kristiansund og Rosenborg ender 2-2. KBK slipper inn noen kjedelige mål imot, men scorer også noen riktig fine mål i andre enden.

KBK har tatt turen til Frøya for to dager med treningskamper. I dag møtte vi Rosenborg og i morgen kl. 13.30 er det Levanger som er motstander i Frøya Storhall. Det blir derfor masse spilletid på mange av gutta.

KBK startet med følgende lag i dagens kamp: Lansing, Williamsen, Olsen, Ulvestad, Rakneberg, Jarl, Alte, Bruseth, Nyenetue, Mikaelsson, Sivertsen.

På benken: Mbaye, Aasbak, Isaksen, George, Alemseged, Haugen, Aalberg, Brevik, Wiig og Hoel.

RBK er preget av noen skadeforfall og stiller med en ganske ung førsteellever , men det blir like fullt en bra test av nivået for KBK-gutta før Eliteserien skal sparkes i gang 1. april.

RBK tar ledelsen like før pause

KBK har spilt bra og spiller seg flere ganger gjennom RBKs midtbane og ut på kantene. Oskar Sivertsen og Franklin Daddys Boy Nyenetue på hver sin ving har fått rom, vært friske og kommet seg fri flere ganger. Etter den første halvtimen har det ikke vært noen klare målsjanser for noen av lagene, men KBK har hatt flest muligheter og noen fine tendenser og tilløp.

Ikke før den trønderske kommentatoren har sagt at høydepunktet så langt vært Marius Broholms nyanlagte trønderbart, går RBK opp i 1-0. Etter 37 minutter drar Nelson seg innover fra sin venstre og skyter ballen mot mål. Det er ikke det beste skuddet, men ballen går via Ulvestad og Lansing er ikke med på notene. Litt klønete, litt uflaks og vi er vi under med et mål.

KBK og Franklin Daddys Boy Nyentue følger opp med en stor sjanse. Han tar et fint nedtak på brystet og fyrer av, men den går dessverre like over mål. Vi nærmer oss mål når Sebastian Jarl smeller av og treffer tverrligger, men det blir ikke utligning før pause.

To nydelige mål og et rotete baklengs

KBK starter også ande omgang friskt. Spiller seg fint gjennom ved flere anledninger og ender opp med hjørnespark på hjørnespark.

Sebastian Jarl får nok en mulighet til å smelle av et langskudd når Oskar Sivertsen dribler seg ned langs kanten og legger ut. Denne gangen suser ballen i stolpen og inn. Et riktig nydelig skudd og mål av Sebastian Jarl. Vi utligner fortjent til 1-1 etter 51 minutter.

Ruben Alte stormer frem i midten, blir taklet like like utenfor 16-meteren men får akkurat trillet ballen videre ut til Oskar Sivertsen. Oskar skyter et typisk Oskar-skudd med skru, halvsprett og den er limt nede ved nærmeste stolperot. Den sitter i mål og KBK er oppe i ledelsen 2-1 før timen er spilt!

Franklin Daddys Boy Nyenetue byttes ut og Haakon Haugen kommer inn etter ca. 60 minutter. Like etter byttes Mikkel Rakneberg også ut, han har fått en liten trøkk og da kommer Christoffer Aasbak inn.

Etter 70 minutter spiller Rosenborg seg ut og kommer på en sjeldent rask overgang. Vi knoter det til igjen når vi ikke får ballen vekk fra farlig område, men nærmest sender ballen i eget nett og når ballen til slutt havner i beina på Magnus Holte på fire meters hold, da blir det 2-2.

Det siste kvarteret av kampen er preget av en del stopp i spillet, begge lag foretar bytter, Heine Gikling Bruseth og Mikkel Conradsen Ceide smeller inn i hverandre, de får seg en trøkk, men begge kommer seg på beina. KBK er ikke like alene om å skape noe på matta lenger, og Rosenborg presser KBK mer bakover på egen halvdel.

Heine Gikling Bruseth byttes ut etter 86 minutter, inn kommer Jesper Isaksen. Etter 89 minutter kommer Awet Ermias Alemseged inn for Hilmir Mikaelsson.

Kampen ender 2-2. KBK slipper inn noen kjedelige mål imot, men scorer også noen riktig fine mål i andre enden.

Fredag møter KBK Levanger i Frøya Storhall. Neste hjemmekamp blir KBK–Aalesund søndag 24. mars. Dette blir siste treningskamp og generalprøven før Eliteserien 2024 endelig er i gang!