kbk2

KBK banket Tromsø i Marbella

Kristiansund Ballklubb var klart best mot fjorårets bronsevinner Tromsø, og vant 3-0 i treningskampen i Marbella.

Kampen ble preget av at Tromsø fikk en spiller utvist etter en halvtime, men likevel er 3-0 mot Tromsø et svært godt resultat for KBK.

Dette var første treningskamp under oppholdet i Marbella. Amund Skiri valgte nesten samme startoppstilling som i forrige kamp mot Åsane. Kun Pape Habib Guèye var ny i førsteelleveren, da han kom inn på høyrekanten for Franklin Daddys Boy Nyenetue, som ikke var i troppen denne gang.

KBK startet med følgende lag: Lansing, Sjåtil, Williamsen, Olsen, Rakneberg, Jarl, Alte, Bruseth, Sivertsen, Mikaelsson, Guèye.

Sjanser til begge lag - og rødt kort til TIL

Tromsø startet best, og fikk en stor sjanse etter et kvarter. Men avslutningen gikk akkurat utenfor stolpen til Lansing.

KBK kom mer med etter hvert, og Heine Gikling Bruseth kom til en god skuddmulighet inne i boksen. Skuddet var på vei mot mål, men ble blokkert av en TIL-forsvarer.

Ruben Alte var nær en drømmescoring etter 29 minutter. Midtbanespilleren curlet ballen mot lengste kryss, men dessverre gikk skuddet rett utenfor.

Bare noen sekunder senere fikk Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen rødt kort etter en duell med Pape Habib Guèye.

Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen fikk rødt kort etter en duell med Pape Habib Guèye. Alle foto: Rune Edøy, Tidens Krav

Tre minutter før pause kom Oskar Siira Sivertsen seg til en kjempesjanse. KBK hadde flere spillere inne i Tromsø-feltet, men keeper slo Sivertsens avslutning til hjørnespark. Det sto 0-0 til pause.

KBK tok styringen

Etter hvilen fortsatte KBK å skape sjanser mot fjorårets bronselag i Eliteserien. Brynjolfur Willumsson kom inn som innbytter, og kort tid etter ble han felt i Tromsøs 16-meter. Straffesparket tok han selv, og satte sikkert inn 1-0 til KBK etter 60 minutter.

KBK doblet ledelsen etter 67 minutter. Oskar Siira Sivertsen la et innoverskrudd innlegg fra venstrekanten, og Pape Guèye headet inn 2-0 på strålende vis.

Pape Habib Guèye scoret sitt første mål i KBK-drakta. Alle foto: Rune Edøy, Tidens Krav

KBK hadde god kontroll bakover i andreomgangen, og slapp ikke Tromsø til klare scoringsmuligheter.

Med ti minutter igjen å spille gikk kaptein Max Normann Williamsen på et skikkelig raid med ballen. Han driblet seg helt inn i boksen til Tromsø og ble felt. Men ballen gikk videre til Ruben Alte, som dro den over på venstrefoten og banket inn 3-0 til KBK!

Det ble også sluttresultatet på Marbella Sports Center. Neste treningskamp er KBK-Lyn torsdag 7. mars klokken 16. Den vises både hos TV 2 Play og Direktesport (tk.no).