KBK leder OBOS-ligaen etter uavgjort mot Jerv

Moses Mawa scoret i sin andre kamp på rad, og KBK tok med seg ett poeng fra Grimstad.

Det var ingen stor kamp av Kristiansund Ballklubb på Levermyr stadion, men KBK gjorde nok til å få med seg ett poeng fra Grimstad.

Det ene poenget er nok til å overta førsteplassen i OBOS-ligaen etter at alle lagene har spilt ni serierunder.

Jerv best før pause

Jerv fikk den første store muligheten i kampen etter åtte minutter. Jeremy Cijntje rundet KBK-keeper Sean McDermott, men Max Williamsen skled inn og blokkerte skuddet ut til corner.

KBK skapte en fin sjanse etter 13 minutter, men Moses Mawa ble avblåst for offside etter at han satte avslutningen på Jervs keeper Øystein Øvretveit.

Jerv var det førende laget gjennom førsteomgangen, og hadde det som var av skudd på mål. KBK hadde noen avslutninger som traff utenfor stengene. Det sto 0-0 til pause.

Mawa-scoring

KBK kom bedre i gang i andre omgang, og tok ledelsen etter 52 minutter. En corner fra Sander Erik Kartum ble stusset videre av Benjamin Stokke og gikk mot Moses Mawa på bakerste stolpe. Den første avslutningen ble reddet av keeper, men på andre forsøk fikk Mawa kranglet inn ballen til 1-0 for KBK. Mawa har nå scoret i to kamper på rad.

KBK fikk en del skadeproblemer i en periode av kampen. Mawa pådro seg en skade ti minutter etter scoringen sin, og ble etter hvert erstattet av Oskar Siira Sivertsen. Tidligere i kampen måtte Aliou Coly gå av med skade, og Sebastian Jarl kom inn som innbytter. Jarl gikk ut igjen da det var spilt 65 minutter, og ble erstattet av Mikkel Konradsen Ceïde.

Utligning

Utligningen til 1-1 kom etter 71 minutter. Jerv hadde hjørnespark fra venstresiden, og Mathias Wichmann la et fint innlegg som ble stanget i mål av Ange Mutsinzi.

Bare tre minutter senere hadde Jervs Samuel Pedro et skudd som Sean McDermott slo i stolpen og ut. Hjemmelaget fikk et løft av scoringen og la mer press på KBK.

Kristiansund skapte også noen sjanser det siste kvarteret, men virket å være greit fornøyd med 1-1. Og det ble også sluttresultatet på Levermyr stadion.

Siden Ranheim slo Sogndal, overtar KBK førsteplassen på tabellen på målforskjell. Nå har både KBK, Sogndal og Ranheim 17 poeng etter ni spilte kamper.