kbkjubel1

KBK-seier i serieåpningen!

En ekstremt spennende kamp endte med 3-2-seier for Kristiansund mot Lillestrøm i første serierunde i Eliteserien 2024!

KBK sikret tre knallsterke poeng på Åråsen, og har fått en flott start på eliteseriesesongen. Amund Skiri debuterte som eliteserietrener, og flere av KBK-spillerne spilte også sin første kamp på høyeste nivå.

KBK startet med følgende lag: Michael Lansing, Max Normann Williamsen, Marius Olsen, Dan Peter Ulvestad, Mikkel Rakneberg, Sebastian Jarl, Heine Gikling Bruseth, Jesper Strand Isaksen, Ruben Alte, Oskar Siira Sivertsen og Pape Habib Guèye.

Etter fire minutter tok Ruben Alte med seg ballen på høyrekanten, og spilte Jesper Strand Isaksen gjennom i feltet. Indreløperen gikk ned i duell med LSK-forsvaret, men det ble ikke straffespark.

Ett minutt senere fikk hjemmelaget en kjempesjanse da Thomas Lehne Olsen ble spilt fri, og Michael Lansing vartet opp med en kjemperedning da han slo skuddet ut til corner.

Michael Lansing med en viktig redning etter få minutter. Foto: NTB

KBK fikk en god overgangsmulighet etter åtte minutter, men Pape Guèye ble løpt opp og det endte med at Sivertsen avsluttet over mål fra langt hold.

Men på neste overgang satt den for KBK. Heine Gikling Bruseth tok med seg ballen i midten og spilte nydelig til høyre for seg, der Ruben Alte kom på løp. På direkten banket trønderen inn 1-0 til KBK med høyrefoten. Scoring etter 12 minutter i første tellende KBK-kamp og første eliteseriekamp for rekordkjøpet som kom fra Ranheim i vinter!

Ruben Alte debuterte med scoring for KBK. Foto: NTB

Lillestrøm hadde det meste av banespillet, men KBK-forsvaret headet unna innleggsforsøkene fra de gulkledde. Kristiansund var også gode i duellspillet ellers på banen, og skapte flere kontringsmuligheter.

En av de største sjansene kom etter 33 minutter, da Mikkel Rakneberg fikk slått et lavt innlegg inn i LSK-boksen. Guèye kom på løp, men var hardt presset av to LSK-forsvarere og fikk ikke til en skikkelig avslutning. Lillestrøm hadde noen skudd fra langt hold som Lansing reddet greit.

Pape Guèye fikk gult kort i KBK-debuten, og ble erstattet av en annen debutant, Hilmir Rafn Mikaelsson, rett før pause.

I det fjerde overtidsminuttet i første omgang fikk LSK en kjempesjanse ved Ylldren Ibrahimaj som avsluttet fra kort hold, men det endte i hjørnespark. Det sto 0-1 til pause.

KBK fikk en drømmestart på andreomgangen. Oskar Sivertsen slo et innoverskrudd hjørnespark fra venstre. Dan Peter Ulvestad raget over alle i feltet, og headet ballen tilbake i hjørnet - og dermed sto det 2-0 til KBK!

Dan Peter Ulvestad satte inn 2-0 foran Uglan. Foto: NTB

Lillestrøm fikk reduseringen etter 59 minutter. LSK fikk frispark på venstresiden, og innlegget ble slått treffsikkert inn i KBK-boksen. Der stanget Espen Garnås inn 1-2.

Tre minutter senere kunne Hilmir Mikaelsson satt inn 3-1, da han ble spilt gjennom foran mål, men islendingen skjøt hardt over mål.

Kampen sto og vippet, og det kunne blitt mål begge veier. Etter 66 minutter var det KBK som sørget for 3-1-ledelse. Oskar Sivertsen spilte til Mikkel Rakneberg, som slo direkte inn i feltet til Heine Bruseth. Gjemnesingen banket inn KBKs tredje mål!

Det ble mer oppstykket i en peride etter kampens fjerde scoring, men etter 82 minutter satte Thomas Lehne Olsen ballen i mål. Målet var svært omdiskutert. Først ble en Lillestrøm-hands vinket videre av dommeren, og så var det tvil om ballen var ute over sidelinjen. Deretter var Thomas Lehne Olsen på nippet til å være i offside da han scoret, men etter en lang VAR-sjekk ble målet godkjent. Dermed 2-3 og spennende sluttminutter på Åråsen.

Lillestrøm presset på for en utligning, men KBK holdt unna og vant 3-2 på Åråsen!