Kick off Action Now

I går hadde Kristiansund BK informasjonsmøte for Action Now på Thon Hotell Innlandet. Action Now handler om å samles for bærekraft og er for alle organisasjoner og bedrifter på Nordmøre som ønsker å lære, bli inspirert, lære bort, inspirere og ikke minst handle bærekraftig nå! (Action Now)

Alle bedrifter og organisasjoner som vurderer deltakelse kunne melde seg på infomøtet. Allerede før infomøtet hadde Neas, Sparebank 1 Nordvest, Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og BDO (som medarrangør) takket ja til å delta i programmet.

KBK ønsker 12-20 bedrifter i Action Now prosjektet. For å kunne følge opp og ha så bra opplegg som mulig er det dessverre ikke plass til mer enn 20 bedrifter. Så her er det bare å være tidlig ut med å melde seg på.

På samlingen var det rundt 50 deltakere som ble delt i 2 puljer på ca 25 så alle smittevernhensyn kunne tas. Det ble servert frokost for den første puljen og lunsj for den andre. Begge puljene fikk høre inspirerende og lærerike presentasjoner fra Kristiansund BK, Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Neas, Sparebank 1 Nordvest og BDO. 

IMG_3026
Kick off Action Now

Det er fint for oss å kunne være med å bidra til at organisasjoner og bedrifter på Nordmøre sammen kan jobbe bærekraftig og fremtidsrettet.

— Kjetil Thorsen, Daglig leder KBK
 

Kjetil Thorsen startet dagen med KBKs suksesshistorie og fortalte om den helt unike sportslige prestasjonen og reisen KBK har gjort siden klubben ble startet i 2003. KBK er en klubb som er opptatt av å være inkluderende, raus og ikke minst varm. Humankapital har alltid vært klubbens viktigste ressurs. Verdigrunnlaget til KBK er å være profesjonell, synlig og engasjerende. KBK har på grunn av sine verdier blitt en stor suksess og en samlende faktor for hele Nordmøre.

IMG_3032
Kjetil Thorsen, KBK

Kjell Nergaard i Kristiansund kommune snakket om kommunens arbeid med bærekraft og fortalte at dette prosjektet passer som hånd i hanske med det Kristiansund kommune står for og jobber med. FNs bærekrafts-mål er grunnlaget bak kommunens planverk. Ordføreren og resten av kommunen er stolt av å være på lag med KBK. 

Bærekraft er noe som må jobbes med lokalt der folk bor, altså i kommuner.

— Kjell Nergaard, Ordfører Kristiansund kommune

Ole Helge Haugen i fylkeskommunen var den første til å signere Action Now avtalen og fortalte stolt om fylkeskommunens arbeid med bærekraft. Bærekraft handler om mer enn bare miljø og klima. Det handler som økonomisk bærekraft, det handler om sosial bærekraft og det handler om miljø og klima. Det er viktig å jobbe med bærekraft i alle ledd og fylkeskommunen er også stolt av å være med på laget. 

IMG_3046
Bente Kristin Malmo, BDO

Det er BDO som har mye av det faglige i prosjektet og ansvar for oppfølgingen av hver enkelt organisasjon og bedrift. De hadde et innledende foredrag om bærekraft og presenterte gangen i Action Now. Det kommer til å bli 4-5 samlinger med mye læring, inspirasjon og handling. Mellom hver samling blir det oppfølging tilpasset hver enkelt bedrift. 

Vi gleder oss stort over dette samarbeidet med KBK og alle de andre aktørene som blir med i Action Now.

— Hans Mellemsæther, Sponsoransvarlig Sparebank 1 Nordvest

Også Neas og Sparebank 1 Nordvest hadde innlegg og er med i prosjektet. De fokuserer begge på bærekraft i egen organisasjon, men ønsker å bli bedre på å samarbeide på tvers. For å oppnå bærekraft er det viktig å se det store bildet og jobbe sammen. Begge bedriftene gleder seg til å ta del i Action Now og håper å lære og dele med andre aktører. 

 

#lagetforlidenskap #KBK 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: