20231105_142226525_iOS

Kom aldri tilbake etter dårlig start

En tidlig scoring etter få minutter og et drømmetreff i andre omgang sørget for at Raufoss tok seieren på Nordmøre stadion.

Brynjolfur Willumssom scoret KBKs eneste mål da Raufoss vant 2-1 søndag kveld.

Med gratis kampbilletter og fint høstvær i Kristiansund var det godt oppmøte på Nordmøre stadion søndag, med 3722 «solgte» billetter, da KBK tok imot Raufoss i siste hjemmekamp i serien.

Før kampstart ble Amund Skiri og Oskar Siira Sivertsen hedret med priser for månedens trener og månedens unge spiller i OBOS-ligaen.

Tidlig baklengs

Men på banen gikk det dårligere for KBK i starten. Først måtte Mikkel Rakneberg gi seg med skade etter åtte minutter, og rett etterpå tok Raufoss ledelsen. Det ble slått et lavt innlegg fra høyrekanten, og Andreas Østerud satte ballen i mål fra kort hold.

I minuttene som fulgte ropte KBK-spillerne på straffe to ganger, men ble ikke hørt av dommeren. Både Benjamin Stokke og Marius Broholm avsluttet utenfor mål i den første halvdelen av omgangen.

Benjamin Stokke og Brynjolfur Willumsson hadde en stor dobbeltsjanse mot slutten av førsteomgangen, men det ble ikke scoring. Raufoss ledet 1-0 til pause.

Brynjolfur Willumsson forsøkte seg på en akrobatisk avslutning.

Andreomgangen startet som ventet, der KBK hadde mest ball og Raufoss forsøkte å ta overgangsmuligheter. KBK spilte seg fram til flere hjørnespark i første halvdel av omgangen, men uten å sette Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli på ordentlig prøve.

KBK hadde en svært ung benk, med fem spillere som ennå ikke hadde spilt seriekamp for klubben. Med 20 minutter igjen å spille fikk Andreas Bakeng-Rogne sin førstelagsdebut.

Kjappe scoringer

Etter 78 minutter doblet Raufoss ledelsen. Først ble det slått et hjørnespark fra venstre der KBK ryddet unna på streken. Ballen havnet ute hos Loris Mettler, som skrudde ballen på lekkert vis i lengstre kryss fra hjørnet av 16-meteren.

Men KBK svarte umiddelbart. Binni Willumsson fikk tid og rom og banket til fra 25 meter. Skuddet gikk rett mot mål, men fikk en liten skru som gjorde at Raufoss-keeperen ikke klarte å stoppe det. Dermed 1-2 på Nordmøre stadion.

Det siste kvarteret presset KBK på for utligning, og kom til en rekke innlegg, Men alt ble stanget unna av Raufoss-forsvaret, og det endte til slutt med borteseier.