Kalludra tok ansvar da KBK trengte det som mest

Som spådd på forhånd ble cupkampen mot Brattvåg en jevn batalje, men KBK trakk det lengste strået til slutt

KBK har en lang pause foran seg i Eliteserien, og cupkampen mot Brattvåg i 2.runde ble siste kamphinder før etterlengtet spillefri for et KBK-lag som har vært inne i en meget god periode i det siste.

Christian Michelsen og hans trenerteam stilte et sterkt lag fra start mot Brattvåg:

Startellever
Mbaye, Sørmo, DP Ulvestad, Gjesdal, Sivertsen, Cirak, PE Ulvestad, Olsen, Kalludra, Gjertsen, Kastrati.

Innbyttere
Vaikla, Bye(60'), Isaksen, Hoven(76'), Coly, Amang(106'), Lepistu.

Sjansefattig 1.omgang

Det ble en forholdsvis sjansefattig første-omgang, med unntak av et bra Brattvåg-frispark hvor de har en heading som stryker toppen av tverrliggeren. Helt mot slutten av første halvdel får også begge lagene en god mulighet hver, men hverken Singh hos Brattvåg eller Dan Peter Ulvestad for KBK maktet å sette ballen i mål. En jevnspilt omgang, hvor ingen av lagene fant veien til nettmaskene. 0-0 blir stillingen til pause.

Brattvåg tok første stikk, men KBK slo tilbake

Andre omgang fortsetter på mange måter i samme spor som i første. KBK har mye ball, men Brattvåg er langt fra ufarlige når de kommer på overganger.

Etter 58 minutter er det hjemmelaget Brattvåg som tar ledelsen, og det er Niklas Rekdal som gjør det for vertene på vakkert vis. Sandnes Beite vinner ballen etter et langt oppspill og sender ballen videre til Rekdal. Kjetil Rekdals sønn tar et par touch før han skrur ballen vakkert i lengste hjørne bak en utspilt Mbaye. Skal cupeventyret ende for KBK allerede i 2.runde?

Michelsens menn har desidert mest ballinnhav, men sliter med å skape de helt store sjansene på Brattvåg stadion. Etter 70 minutter skal heldigvis KBK få en gylden mulighet til å utligne regnskapet. Liridon Kalludra dribler seg inn i 16-meteren og blir felt bakfra. Klar straffe til KBK, og det er Flamur Kastrati som gjør seg klar for å skyte. Kastrati skritter selvsikkert opp setter straffen kontant i mål! En god straffe hardt nede til venstre, mens keeper går motsatt vei.

KBK jager på for scoring mot slutten av ordinær tid, men klarer ikke å bryte ned et hardtarbeidende Brattvåg-forsvar. 1-1 står seg etter 90 minutter, og det er duket for ekstraomganger!

Da alle trodde det skulle bli straffekonkurranse..

KBK er det klart ledende laget i de to ekstraomgangene, men er ikke effektive nok foran mål. Minuttene går fort, og da klokka runder 120 minutter, har nok de fleste begynt å gjøre seg mentalt klar for straffekonkurranse. Heldigvis har vi en sylfrekk fotballspiller ved navn Liridon Kalludra som vil det annerledes.

Bendik Bye tar seg forbi en mann ute til venstre før han sender den inn gjennom feltet. På bakre stolpe mottar Liridon Kalludra ballen og kjører karusell med et par Brattvåg-spillere før han hamrer ballen i lengste kryss! Vakker scoring og en ekstremt viktig avslutning på kampen for KBK.

Scoringen blir så og si det siste som skjer i kampen, og KBK avanserer dermed videre til tredje runde i cupen!

Drømmen om Ullevaal lever - vi ønsker å takke Brattvåg Fotball for en spennende og god kamp!