Sean McDermott aktuell for Irland

Kan bli en del av Irlands landslagstropp til kampene mot Wales og Polen i starten av september

I dag kan KBK dele at Sean McDermott har blitt hentet opp i Irlands brutto-landslagstropp, før møtene mot Wales og Polen i september. 

Troppen er det som på engelsk kalles "provisional squad" noe som vil si at det er en foreløpig tropp - hvor det fortsatt kan skje forandringer.

Status er per nå at det er fire keepere som er tatt ut, og èn av de vil ikke være med i troppen til slutt. 

Det er med andre ord ikke sikkert at McDermott blir å finne i den endelige troppen.

Keepertrener i KBK, Trond Hjelle mener interessen rundt McDermott i Irland er vel fortjent:

- «Først og fremst er dette veldig kjekt for Sean - og det er veldig fortjent. Han har jobbet hardt og tålmodig over mange år, og selvsagt er det en meget god belønning for ham å vite at landslaget er interessert. Irlands keepertrener Seamus McDonagh kom til Kristiansund for å se Molde-kampen i sommer, og var godt fornøyd med det han fikk se. Nå får vi se om han når gjennom til den endelige landslagstroppen er satt, men dette er selvsagt gøy for oss i KBK og for Sean selv uansett. Det viser at jobbe vi legger ned hver dag gir resultater.»

Vi tok selvsagt opp telefonen og ringte Sean McDermott for en kommentar, som såvidt hadde rukket å lande på Kvernberget lufthavn med tre poeng i bagasjen etter gårsdagens seier mot Sarpsborg 08.

Sisteskansen var selvsagt veldig glad over nyheten, men var også opptatt av å holde forventningene nede mtp at det kun er snakk om en brutto-tropp foreløpig: 

- «Jeg ble selvfølgelig veldig glad når jeg mottok denne beskjeden. Å få representere Irland har vært målet og drømmen min i mange år, spesielt etter at jeg kom til KBK. Dette er et stort stort steg i riktig retning, og viser at arbeidet jeg har lagt ned alene og sammen med KBK har vært veldig bra. Irlands keepertrener har fulgt meg tett siden i vår og holdt kontakten jevnlig - så får vi se om det holder helt inn til å bli en del av den endelige troppen. Det hadde vært utrolig gøy.»

Den offisielle troppen skal bli klar i løpet av uken.  

tcacd06d
Sean McDermott i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Kristiansund på Lerkendal Stadion Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Annonse fra Eliteserien: