Skifter kunstgress på Nordmøre stadion

De kommende ukene blir Nordmøre stadion oppgradert med nytt underlag.

Kristiansund–Sarpsborg 08 på søndag blir den siste kampen på kunstgresset som ligger på Nordmøre stadion. Rett etter kampslutt starter jobben med å skifte ut det fem år gamle underlaget.

Arbeidet ferdigstilles 27. juni. Det blir et flunkende nytt toppdekke, likt det som er på stadion i dag, og fyllmaterialet blir gjenbrukt.

Utbedrer undervarmen

Unisport vant anbudskonkurransen og skal stå for arbeidet. Allerede under kampen på søndag kommer det utstyr og maskiner til Nordmøre stadion, og parkeringsplassen rett utenfor inngangene må derfor være fri for kjøretøy. Det samme teamet skal parallellt jobbe med tilsvarende skifte av kunstgress på Aker stadion i Molde i de kommende ukene.

Når kunstgresset likevel skal av, benyttes også anledningen til å utbedre undervarmeanlegget på Nordmøre stadion. Her skal man fikse utfordringer som har vært med undervarmen, og blant annet flytte tilkoblinger under tribuner.

Selv om dagens kunstgress ikke holder eliteseriestandard lenger, så kan det fortsatt komme til nytte for breddefotballen i Kristiansund. Håpet er at kunstgresset skal gjenbrukes og flyttes bare noen få meter over til KFK-banen, der det også er på tide med et skifte.

Forrige gang det ble skiftet kunstgress på Nordmøre stadion, var sommeren 2019. Den gang ble kunstgresset flyttet til Idrett i Kristiansund sentrum.

Fotballferie

Arbeidet med skifte av dekke er lagt til perioden hvor det er pause i Eliteserien. KBK-spillerne tar en liten ferie etter kampen mot Sarpsborg 08, og fellestreningene starter opp igjen etter 16. juni.

Da blir det først treninger på gress på Atlanten stadion. Det er planlagt at KBK skal spille treningskamp borte mot Brann fredag 21. juni, og Eliteserien starter opp igjen med bortekamp mot Odd fredag 28. juni. Den første eliteseriekampen med nytt kunstgress på Nordmøre stadion blir KBK–Fredrikstad søndag 7. juli. 

stadion2.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: