Sterk bortekamp endte med tap

Borteoppgjøret mot Rosenborg endte med 1-0-tap, tross sterk og god kamp for Kristiansund Ballklubb.

Et fryktløst KBK-lag tok tak i kampen fra start av på Lerkendal. Etter noen minutter spilt testet Liridon Kalludra skuddfoten. Avslutningen fra 18 meter gikk like utenfor. Like etter ga RBK seg selv mer trøbbel grunnet feilpasninger i frispilling fra målspark. KBKs innlegg ble såvidt klarert av Alex Tettey rett foran nesa på en fremadstormende Torgil Gjertsen.

KBK skulle fortsette presset innledningsvis da en alltid energisk Olaus Skarsem forserte som varm kniv i smør gjennom Rosenborgforsvaret uten å få løsnet skudd på mål. Den påfølgende corneren ble klarert.

Tidlig scoring av vertene
Ut av det blå skulle derimot Rosenborg kontre og ende opp på høyre kant hvor en upresset Carlo Holse fikk slå et luftig innlegg på bakre stang. Dino Islamovic vant bryteduellen mot Dan P. Ulvestad og kunne gjøre 1-0 fra kloss hold etter 14 min. spilt.

Etter skåringen åpnet kampen seg litt mer opp, mye frem og tilbake, mange tette dueller og feilpasningene florerte hos begge lag.

RBK fikk også sjansen til å gå opp i 2-0 etter 19 min. Mido Diop slurvet på egen halvdel og Rosenborg kunne sette i gang en kontring som endte med at Sean McDermott måtte ut i full strekk for å holde Zachariassen vekk fra skåringslista.

Mido Diop testet selv skuddfoten etter 22 min. Skuddet fra 20m strøk stolpen. Faris Pemi stoppet en farlig kontring etter 24 min. og ble belønnet med gult kort.

RBK tok etter hvert over mer av spillet midtveis i omgangen uten å skape mer enn halvfarligheter. Cornere og frispark ble effektivt klarert av et resolutt KBK-forsvar.

Fine kombinasjoner av KBK
Mot slutten av omgangen giret bortelaget om igjen og startet en real spurt. Fine kombinasjoner på begge flanker i tur og orden ga KBK noen avslutningsmuligheter uten å teste sisteskanse Andre Hansen nevneverdig.

Omgangens siste mulighet kom etter innlegg fra Christoffer Aasbak der Liridon Kalludra plukket opp returen og fyrte av et skudd. Hansen stoppet imidlertid forsøket og lagene kunne gå til pause med en litt ufortjent 1-0 ledelse til RBK.

2.omgang startet hvor første sluttet med en jevn kamp hvor spillet bølget frem og tilbake. Det var store rom for begge lag å kontre i og begge var på jakt etter å utnytte hverandres feil.

Trippelbytte
Mido Diop fikk et uheldig møte med bakken etter 55 min. da han ble løpt ned midt i et svev og roterte helt rundt i fallet. Mido måtte dessverre bytte etter 59 min. som resultat. Trener Michelsen benyttet samtidig anledningen til å ta ut Kalludra og Farris Pemi til fordel for Aliou Coly, Sander Kartum og Flamur Kastrati.

Sistnevnte var også arkitekten bak en av kampens største sjanser etter 69 min. da han fra dødlinja slo et fint innlegg på bakre stang til Christoffer Aasbak. Desverre gikk avslutningen like over og keeper Hansen kunne puste lettet ut.

Like etter kom supersub Agon Mucolli inn for Snorre Nilsen, noe som skulle ytterligere sette fart på kampen.

KBK styrte de neste 20 minuttene av kampen både gjennom ballbesittelse og sjanser. Gang på gang produserte bortelaget muligheter, ofte gjennom gode kombinasjonsspill på kant. Sander Kartum fikk både én og to sjanser rett etter hverandre, og deretter var det Kastratis tur til å forsøke seg med en stupheading fra fem meter. På ny ble avslutningen heroisk blokkert av et tilsynelatende sluttkjørt RBK. Det var spill mot ett mål, mens hjemmelaget lå dypt og satset på de sporadiske mulighetene som ville dukke opp.

KBKs siste bytte for dagen ble Brynjolfur Willumsson som erstattet Olaus Skarsem etter 86 min.

Gir laget ny energi
Energien fra benken var merkbar etter hvert som kampen begynte å nærme seg slutten. Kvikke bein skapte trøbbel for RBK og det ble klarert med nød og neppe ved flere anledninger. Innlegg, cornere og skudd til tross, det ble ingen nettsus.

I hektiske minutter på overtid fikk også Rosenborg en dobbeltmulighet til å punktere kampen, men en opplagt og konsentrert Sean McDermott sto imot presset med stødig hand.

Kveldens siste sjanse ble skapt sju minutter på overtid da islandske Willumsson tverrvendte seks meter fra mål og skjøt rett i nettveggen.

KBK var best i det meste på Lerkendal stadion i dag, men dessverre for de mørkeblå ble det ingen poeng med hjem til nordvestlandet. Nå gjelder det å forberede seg godt til neste oppgjør som blir Sandefjord hjemme søndag 18.juli.