binni1

Uavgjort etter tett kamp i Drammen

KBK ledet 2-0, men Strømsgodset utlignet i andre omgang. Mot slutten av kampen kunne begge lag scoret vinnermålet, men KBK kan være greit fornøyd med uavgjort på Marienlyst.

Det var Strømsgodset som var nærmest seieren, men det ble 2-2 mellom Godset og KBK søndag kveld.

Med Max Williamsen ute med langtidsskade, var det Jesper Strand Isaksen som kom inn som høyreback. Det var ellers samme førsteellever som i forrige seriekamp mot Tromsø: Lansing - Isaksen, Olsen, Ulvestad, Rakneberg - Jarl, Alte, Willumsson - Guèye, Mikaelsson, Sivertsen.

Sivertsen-straffe

KBK startet litt rotete, og Strømsgodset presset mot KBK-målet de første minuttene. Den første avslutningen kom etter seks minutter, og den ble greit reddet av Michael Lansing.

Etter et kvarter fikk Godset en trippelsjanse som ble blokkert av KBK-forsvaret og ut til corner.

20 minutter ut i kampen rotet Strømsgodset-forsvaret det til. Først mistet de ballen til Binni Willumsson, slik at Pape Guèye kunne ta med seg ballen inn i boksen. Der ble han felt, og KBK fikk straffespark. Oskar Siira Sivertsen var kald og rolig å satte inn 1-0 nede i høyre hjørne!

Oskar Siira Sivertsen satte inn kampens første scoring på straffespark. Foto: NTB

KBK fikk en ny sjanse ved Ruben Alte etter 32 minutter, men skuddet fra 18 meter fikk en touch fra en forsvarsspiller og snek seg utenfor stolpen.

Minuttet senere skjøt Willumsson utenfor etter fint angrepsspill av KBK.

Hjemmelaget fikk sin foreløpig største sjanse kort tid etter, og da var det Godsets tur til å se skuddet gå rett utenfor mål.

Fem minutter før pause doblet KBK ledelsen. Sivertsen slo et nydelig innoverskrudd hjørnespark fra venstre, og Willumsson headet kontant inn 2-0!

KBK kunne juble for to scoringer i første omgang. Foto: NTB

Rett før pause fikk KBK en stor kontringssjanse. Til slutt endte ballen hos Pape Guèye, som skjøt utenfor. Det sto 2-0 til pause.

To Godset-mål

KBK fikk en kontring da timen var spilt. Rakneberg la lavt inn fra venstre, og Fredrik Kristensen Dahl scoret nesten selvmål.

Strømsgodset reduserte etter 71 minutter. Herman Stengel la inn fra høyre, og Gustav Valsvik headet inn 1-2 i duell med Sebastian Jarl.

Det ble en åpen avslutning på kampen. Pape Guèye skjøt rett over fra 20 meter, og Godset avsluttet utenfor mål etter litt klabb og babb i feltet.

Utligningen kom etter 78 minutter. Vilsvik la inn fra høyre, og Elias Hoff Melkersen fikk gå opp helt alene og heade inn 2-2.

To minutter senere skjøt Ruben Alte rett over på en frekk frisparkvariant. Innbytter Håkon Sjåtil var nære like etter da han satte en retur rett på keeper.

Melkersen kom nære for Godset igjen to minutter før ordinær tid, men avslutningen gikk utenfor. Franklin Daddys Boy Nyenetue skjøt også utenfor mål på overtid.

Det ble 2-2, og KBK tar med seg et sterkt bortepoeng mot Strømsgodset. Lagene møtes igjen i cupkampen på onsdag.