Vant alt i vårsesongen: – Passer egentlig dårlig med ferie!

Første del av sesongen ble gjennomført med perfekt score for KBKs kvinnelag.

KBK Kvinner vant seks av seks kamper, og endte med en målforskjell på 43–6 i vårsesongen i 3. divisjon. 

– Resultatene har vært upåklagelig, vi scorer mange mål og har steg for steg blitt bedre spillemessig også. De to siste kampene var ordentlig gode kamper, så det passet egentlig dårlig med en ferie nå! Men vi får prøve å opprettholde momentumet vi har og være konkurransedyktig når høsten kommer, sier trener Trym Brakstad.

I vårsesongen har KBK spilt mot lag fra Nordmøre og Romsdal. De to øverste på tabellen – KBK og Molde 2 – er nå kvalifisert for fylkesserien der også lag fra Sunnmøre er med. Der blir det dobbel serie med helgekamper.

Trangt nåløye om opprykk

Veien videre for KBK Kvinner handler om å vinne fylkesserien i Møre og Romsdal, for å kunne møte vinneren fra Hordaland / Sogn og Fjordane i neste steg av kvalifiseringen. Vinneren der går til en nasjonal kvalik der lagene skal kjempe om opprykk til 2. divisjon.

– Det er et trangt nåløye, men vi må jobbe på så godt vi kan. Opprykk er et naturlig mål, for vi går inn i hver eneste kamp med et mål om å vinne. Vi er såpass trygge på oss selv og vårt nivå at vi mener vi har noe der å gjøre. Vi er veldig klar over at det kommer til å bli tøffe kamper, men fotballen er rund. Hvis vi er gode på det vi skal være gode på, så har vi en alle tiders mulighet, sier Brakstad.

Se videointervju med KBK Kvinner-treneren her:


Som vanlig blir det utskiftinger i troppen i løpet av sommeren.

– Vi mister tre-fire spillere på grunn av studier, utveksling og diverse, og det er sånn vi er vant til. Hver sommer forsvinner det spillere som er ferdig på skole og skal videre. Det blir opp til oss i trenerteamet å klare å erstatte dem på en god måte, og forhåpentlig forsterke oss – for det er mulig, men det krever mye arbeid. Så skal vi gjøre det vi kan for å konkurrere når fylkesserien begynner, sier KBK Kvinner-treneren.

– Spillemessig bra

Både resultater og prestasjoner denne våren gir grunn til optimisme. Brakstad er klar på at nivået blir tøffere nå resten av året.

– Vi er veldig bevisste på at vi må se framover og alltid terpe på å forbedre oss de neste prosentene. Det har vi fått til, og spesielt de siste kampene var ordentlig bra spillemessig. Så får vi se om vi klarer å holde det oppe nå gjennom sommeren, og dunke på når høsten kommer!

Lokalserien på Sunnmøre er ikke helt ferdigspilt ennå, men slik det ligger an nå blir KBKs motstandere i fylkesserien Molde 2, AaFK Fortuna 2, Hødd og Herd/Blindheim.

Annonse fra Eliteserien: