Viktig KBK-seier mot Sarpsborg 08

KBK leverte en god andreomgang da vi slo Sarpsborg 08 hjemme på Nordmøre stadion.

Førsteomgangen var midt på treet, men etter pause skrudde KBK på tempoet og vant 3-1 mot Sarpsborg. Pape Guèye, Hilmir Mikaelsson og Jesper Strand Isaksen scoret målene for KBK, før Sondre Ørjasæter reduserte for gjestene kort tid før slutt.

Begge lag lå på ti poeng før runden, så det var viktig for KBK å sikre alle tre poengene på det som fortsatt er en svært jevn eliteserietabell når vi nå går inn i sommerpausen.

Kunne scoret etter få minutter

Amund Skiri valgte å gå tilbake til 4-3-3-formasjonen etter å ha spilt 3-5-2 borte mot Brann i midtuka. Håkon Sjåtil var tilbake i startelleveren på høyrebacken, mens Christoffer Aasbak startet på benken etter å ha spilt midtstopper sist.

Det var #STOPP-markering mot diskriminering før avspark, og Uglan bidro med røyk i regnbuefarger. Foto: NTB

KBK fikk en kjempesjanse etter to og et halvt minutt. Ruben Alte la inn fra venstresiden, og Jesper Strand isaksen headet i stanga fra få meter.

Etter et kvarter fikk Hilmir Mikaelsson en stor sjanse på en kontring, men avslutningen ble blokkert.

Hilmir Mikaelsson fikk muligheten etter en kontring. Foto: NTB

40 minutter var spilt da bortelaget kom på en kontring. Sondre Ørjasæter forsøkte å sette ballen i lengste hjørne, men Michael Lansing reddet. KBK-keeperen ga retur, men KBK-forsvaret fikk ryddet unna. Det sto 0-0 til pause.

Det løsnet for KBK

Bare tre minutter var spilt av andreomgangen da KBK burde gått opp i ledelsen, Hilmir Mikaelsson og Pape Guèye kom framover med bare én forsvarsspiller og keeper å overliste. Mikaelsson spilte til Guèye, som skjøt over på første touch.

Men målet kom etter 68 minutter. KBK spilte seg fram på venstresiden. Mikkel Rakneberg ga til Ruben Alte, som tråklet seg inni boksen nede ved dødlinja. Han la inn til Pape Guèye, som satte inn 1-0!

KBK feirer scoring. Foto: NTB

Fem minutter senere fikk KBK straffespark. Mikaelsson dro seg forbi en Sarpsborg-forsvarer og keeper, og ble hindret av begge slik at han gikk ned i feltet. Islendingen tok straffesparket selv, og satte sikkert inn 2-0!

Og etter 82 minutter kom KBKs tredje. Vi kontret ved Franklin Daddys Boy Nyenetue, som spilte fram til Alte på venstrekanten. Trønderen la perfekt inn til Jesper Strand Isaksen som satte inn 3-0 på bakerste stolpe!

Tre minutter senere reduserte Sarpsborg 08 ved Sondre Ørjasæter, da kantspilleren dro seg inn i feltet og avsluttet nede i nærmeste hjørne.

Det ble noen rotete siste minutter, men KBK holdt på tomålsledelsen og vant 3-1! Nå er det noen ukers sommerferie for spillerne før Eliteserien sparkes i gang igjen med Odd-KBK fredag 28. juni. Neste hjemmekamp er KBK-Fredrikstad 7. juli.