Nordmøre stadion – fasiliteter og historie


Foto: Tobias Eidsøren Helland (dronevideo) og Heine Schølberg (dronefoto).

Nordmøre stadion er Kristiansund Ballklubbs hjemmebane. Banen ligger i bydelen Karihola på Kirklandet i Kristiansund. Stadionet het Gressbanen fram til og med 2014, og deretter Kristiansund stadion til og med 2022. Fra 2023 er navnet Nordmøre stadion.

Sommeren 2013 ble naturgresset erstattet med kunstgress, og fra og med 2014 overtok Kristiansund Ballklubb driften av banen.

Klubbens generalsponsor SpareBank 1 Nordmøre har kjøpt navnerettighetene sammen med kommuner på Nordmøre, lokale bedrifter og andre stolte nordmøringer. Fra seriestarten 2023 ble navnet endret til Nordmøre stadion.

Inspirasjon fra England

KBK har hatt en drøm om å skape en atmosfære som er lik de mindre klubbene fra det engelske ligasystemet.

I så måte har man hentet mye inspirasjon fra Deva Stadium, som er hjemmebanen til Chester FC. Klubben spiller nå i National League North (sjette nivå i England). I 2014 var en stor delegasjon fra Kristiansund BK på besøk hos Chester FC.

diva-stadium
Deva Stadium - Chester F.C.

Siden 2014 og fram til seriestarten i 2017 (KBKs første sesong på øverste nivå) ble anlegget utviklet til å tilfredsstille kravene til Eliteserien.

Etter opprykket ble sikret høsten 2016, fikk klubben midler fra kommune og næringsliv til å ferdigstille stadion med tribuner med tak rundt hele stadion. Det ble satt opp nye bygg på nordsiden av stadion som inneholder kontorer, Møre Drift VIP, Talgø Mathall og Slatlem Corner med MøreRoyal Terrasse. I to av hjørnene ligger SpareBank1 Nordmøre-losjen og Lindbak-losjen.

Stadions totale tilskuerkapasitet er på 4444 tilskuere, fordelt som følgende:

Langside ABYSS-TRIBUNEN              
1419 sitteplasser

Langside NOTAR-TRIBUNEN            
1365 sitteplasser (10 HC)

Kortside 1)-TRIBUNEN  
1060 hvorav 264 sitteplasser og 796 ståplasser

Kortside KBBL-TRIBUNEN
600 hvorav 542 sitteplasser og 58 ståplasser 

Bortesupportere disponerer 224 sitteplasser (2HC).

Tilskuerrekorden på «nye» Nordmøre stadion er på 4444 og ble satt i forbindelse med seriekampen mot Molde FK 16. mai 2019.

Møre Drift VIP


På 1-Tribunen er det bygget VIP-fasiliteter. Møre Drift VIP starter serveringen 2 timer før avspark.

Her er det plass til 300 VIP-gjester, og her serveres alltid middagsbuffet, kaffe og kaker. Klubben har som mål om at dette skal være den viktigste arena for relasjonsbygging på Nordmøre.

Her kommer alltid begge lags trenere for å gi oss taktikken for hvordan motstanderen skal slås.

Lindbak-losjen VIP

I forkant av 2018-sesongen ble losjen bygget i nordvest-hjørnet på Nordmøre stadion. 

Dette er en losje som benyttes av bedrifter og sponsorer i forbindelse med våre hjemmekamper, og som byr på det lille ekstra hva angår den totale kampopplevelsen.

Her er det plass til 22 personer, og man får en egen VIP-vert som står for servering av middag og tilhørende drikke før kampen. Under kampen får hele følget en egen sittegruppe ute på den tilhørende Lindbak-terrassen, med 22 behagelige skinnseter og fantastisk utsikt over stadion. 

lindbak.jpg
Lindbak-losjen benyttes av bedrifter og sponsorer på KBKs hjemmekamper og som møtelokale på Nordmøre stadion. Foto: Lindbak

Konseptet ble omfavnet hjerteligst av våre samarbeidspartnere allerede på idéstadiet, og er et svært populært objekt. 

I 2021 tok Lindbak over losjen og den ble renovert med nytt interiør og profil. Losjen er innredet med flott møblement i KBK-stil, kaffemaskin, skjerm og moderne AV-utstyr som tilrettelegger for gode møter. 

Pris per kamp er kr 22.000,- 

Se hva Lindbak selv skriver om losjen på sine nettsider her!

IMG_3857
Lindbak-losjen rommer 22 personer og har egne skinnseter på utsiden til kampen

 

Slatlem Corner med tilhørende MøreRoyal Terrasse

På 1)-Tribunen finner du også Slatlem Corner. Dette er en supporterkafé som starter serveringen to timer før avspark. Her kan man nyte god drikke og pizza.


I Slatlem Corner kan du også spille shuffleboard!

Vil du sitte ute i sola, ligger Talgø MøreRoyal Terrasse i tilknytning til Slatlem Corner. Her har man bygget opp et fantastisk utemiljø, med strålende fasiliteter og med tilhørende markiser og varmelamper fra NORSOL.

Collage
Slatlem Corner kan by både på shuffleboard, gnistrende supporterstemning og fantastiske MøreRoyal Terrasse.

 

Talgø Mathall

Etter sesongen 2018 var ferdig begynte man å realisere prosjektet om egen mathall på Kristiansund stadion. Sammen med flere av våre eminente samarbeidspartnere ble Talgø Mathall ferdigstilt før sesongstart 2019. Talgø Mathall er en meget flott tilvekst for anlegget vårt, som gjør at våre supportere kan komme tidlig på stadion før kamp og nyte en bedre middag under tak i varme KBK-omgivelser. 

Her får man kjøpt forskjellige varianter av pizza levert fra Pizzabakeren, saftige hamburgere fra Angus Gaupset og byens tradisjonsrett, fish & chips. The Fish House er også bygget inn under tak, og er blitt en del av Talgø Mathall. Mathallen har en kapasitet på hele 200 personer. 

Vi ønsker alle kampklare nordmøringer hjertelig velkommen til å ta middagen på Nordmøre stadion før alle sesongens hjemmekamper!

IMG_5474
I Talgø mathall får du kjøpt både pizza, hamburgere, pølse m/brød og fish & chips med drikke. Alt nytes under tak i vakre KBK-omgivelser!

 

SpareBank1 Nordmøre-losjen

Før 2019-sesongen var det stor byggeaktivitet på stadion, og i tillegg til Talgø Mathall ble det bestemt at man skulle bygge en ny VIP-losje. Denne losjen brukes av og tilhører vår generalsponsor SpareBank 1 Nordmøre.

SpareBank 1 Nordmøre bruker losjen både på kampdag og til møtevirksomhet ellers i ukedagene. På kampdag inviteres kunder og ansatte, hvor det både blir tid til faglig påfyll, samt nydelig mat og drikke servert av Angus Gaupset. På utsiden av losjen er det åtte sitteplasser høyt over bakken med god utsikt over banen. Losjen har ellers en kapasitet på 18 gjester. 

IMG_20190612_103301
Sparebank 1 Nordmøre-losjen er et viktig tilholdssted for vår generalsponsor.

 

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal Frivilligbua

Etter debutsesongen i Eliteserien i 2017, bestemte KBK seg for at man måtte få bygget en plass for de frivillige på stadion. Det resulterte i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal Frivilligbua. 

Frivilligbua er en stasjon for de frivillige på kampdag, hvor det alltid er varmt og godt, varm kaffe på trakteren, pølser og nystekte vafler. 

Her er man alltid velkommen, og kan komme med innspill og tanker om hvordan dagen har vært. 

Uten frivillige hadde ikke KBK vært i nærheten av det klubben er i dag – og det føltes godt å få på plass en egen base for de rause og hjelpende hender klubben nyter godt av hver eneste dag og helg. 

Skjermbilde 2021-01-19 kl. 12.57.17
Varig Frivilligbua er et tilholdssted for våre fantastisk frivillige på stadion på hverdager og under kamp

KBK Stadionbutikk

Kristiansund Ballklubb har en egen supportershop på stadion, den ligger mellom Talgø Mathall og Slatlem Corner. Her vi kan tilby et stort utvalg av KBK-effekter som drakter, skjerf, luer, caps, balkongflagg og Puma-tøy.

The Fish House

Lokalisert i tilknytning til Notar-tribunen finner du også The Fish House. Her serveres fish and chips – eller «fishan» som man kaller det i Kristiansund. The Fish House er nå bygget inn under tak, og er blitt en del av Talgø Mathall.

Felles for engelskmenn og kristiansundere er at vi har tradisjon for fish and chips. Fish and chips er den mest populære hurtigmaten i Storbritannia, og på Nordmøre stadion lages den fra grunnen av – og serveres selvsagt sammen med salt og eddik.

Nettsak BILDEFishHouse

 

Fakta om Nordmøre stadion

  • Adresse: Magnar Isaksen vei 1, 6514 Kristiansund

  • Eier: Kristiansund kommune

  • Underlag: Kunstgress

  • Banestørrelse: 105 x 68 meter

  • Kapasitet: 4444

  • Åpnet: 1950

Annonse fra Eliteserien: