Kristiansund Stadion


Foto: Tobias Eidsøren Helland(dronevideo) og Heine Schølberg(dronefoto).

Kristiansund Stadion, som het Gressbanen fram til og med 2014, er Kristiansund Ballklubb sin hjemmebane. Banen ligger i bydelen Karihola på Kirkelandet i Kristiansund.

Sommeren 2013 ble naturgresset erstattet med kunstgress og fra og med 2014 overtok Kristiansund Ballklubb driften av banen.

Klubbens generalsponsor SpareBank 1 Nordmøre har kjøpt navnerettigheten og gitt stadion navnet Kristiansund Stadion.

KBK har hatt en drøm om å skape en atmosfære som er lik de mindre klubbene fra det engelske ligasystemet.

I så måte har man hentet mye inspirasjon fra Deva Stadium, som er hjemmebanen til Chester FC og som i dag spiller i Conference League.

diva-stadium
Deva Stadium - Chester F.C.

I 2014 var en stor delegasjon fra Kristiansund BK på besøk hos Chester FC.

Siden 2014 og fram til seriestart 2017 har man utviklet Kristiansund Stadion til å tilfredsstille kravene til Eliteserien.

Stadion har i dag overbygde tribunetak på alle fire sider og stadions totale tilskuerkapasitet er på 4444 tilskuere fordelt som følgende:

Langside ABYSS-TRIBUNEN              
1419 sitteplasser

Langside NOTAR-TRIBUNEN            
1365 sitteplasser (10 HC)

Kortside 1)-TRIBUNEN                      
1060 hvorav 264 sitteplasser og 796 ståplasser

Kortside KBBL-TRIBUNEN
600 hvorav 542 sitteplasser og 58 ståplasser 

Bortesupportere disponerer 224 sitteplasser (2HC) 

Tilskuerrekorden på «nye» Kristiansund Stadion er på 4444 og ble satt i forbindelse med seriekampen mot Molde FK, 16.mai i 2019.

Møre Drift VIP


På 1)-Tribunen er det bygget VIP-fasiliteter.

Møre Drift VIP, starter serveringen 2 timer før avspark.

Her er det plass til 300 VIP gjester og her serveres alltid middagsbuffet, kaffe og kaker. Klubben har som mål om at dette skal være den viktigste arena for relasjonsbygging på Nordmøre.

Her kommer alltid begge lags trenere for å gi oss taktikken for hvordan motstanderen skal slås.

Lindbak-losjen VIP

I forkant av 2018 sesongen ble losjen bygget i nordvest-hjørnet på Kristiansund stadion. 

Dette er en losje som benyttes av bedrifter og sponsorer i forbindelse med våre hjemmekamper, og som byr på det lille ekstra hva angår den totale kampopplevelsen.

Her er det plass til 22 personer, hvor man får en egen VIP-vert som står for servering av middag og tilhørende drikke før kampen. Under kampen får hele følget en egen sittegruppe ute på den tilhørende Lindbak-terassen, med 22 behagelige skinnseter og fantastisk utsikt over stadion. 

Konseptet ble omfavnet hjerteligst av våre samarbeidspartnere allerede på idèstadiet, og er et svært populært objekt. 

I 2021 var det Lindbak tok over losjen og den ble renovert med nytt interiør og profil.

Pris per kamp er kr 22.000,- 

IMG_3857
Lindbak-losjen rommer 22 personer og har egne skinnseter på utsiden til kampen

 

Slatlems Corner med tilhørende Møre Royal Terrasse

På 1)-Tribunen finner du også Slatlems Corner. Dette er en supportercafe som starter serveringen 2 timer før avspark.

Her kan man nyte god drikke og ikke minst vår egen fotballpølse som er laget av den lokale pølsemakeren Angus Gaupset i kjent engelsk stil.


I supportercafeen kan du også spille Shuffleboard om du ønsker.

Vil du sitte ute i solen ligger Møre Royal terrasse i tilknytning til Slatlems Corner. Her har man bygget opp et fantastisk utemiljø, med strålende fasiliteter og med tilhørende markiser og varmelamper fra NORSOL.

Collage
Slatlem Corner kan by både på shuffleboard, gnistrende supporterstemning og fantastiske Møre Royal Terrasse

 

Talgø Mathall

Etter sesongen 2018 var ferdig begynte man å realisere prosjektet om egen mathall på Kristiansund stadion. Sammen med flere av våre eminente samarbeidspartnere ble Talgø mathall ferdigstilt før sesongstart 2019. Talgø mathall er en meget flott tilvekst for anlegget vårt, som gjør at våre supportere kan komme tidlig på stadion før kamp og nyte en bedre middag under tak i varme KBK-omgivelser. 

Her får man kjøpt forskjellige varianter av pizza levert fra Pizzabakeren, saftige hamburgere fra Angus Gaupset og byens tradisjonsrett, fish & chips. The Fish House er også bygget inn under tak, og er blitt en del av Talgø mathall. Mathallen har en kapasitet på hele 200 personer. 

Vi ønsker alle kampklare nordmøringer hjertelig velkommen til å ta middagen på Kristiansund stadion før alle sesongens hjemmekamper!

IMG_5474
I Talgø mathall får du kjøpt både pizza, hamburgere, pølse m/brød og fish & chips med drikke. Alt nytes under tak i vakre KBK-omgivelser!

 

Sparebank1 Nordmøre-losjen

Før 2019-sesongen var det stor byggeaktivitet på Kristiansund stadion, og i tillegg til Talgø mathall ble det bestemt at man skulle bygge en ny VIP-losje. Denne losjen brukes av og tilhører vår generalsponsor, Sparebank 1 Nordmøre.

Sparebank 1 Nordmøre bruker losjen både på kampdag og til møtevirksomhet ellers i ukedagene. På kampdag inviteres kunder og ansatte, hvor det både blir tid til faglig påfyll, samt nydelig mat og drikke servert av Angus Gaupset. På utsiden av losjen er det 8 sitteplasser høyt over bakken med god utsikt over banen. Losjen har ellers en kapasitet på 18 gjester. 

IMG_20190612_103301
Sparebank 1 Nordmøre-losjen er et viktig tilholdssted for vår generalsponsor.

 

Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal Frivilligbua

Etter debutsesongen av Eliteserien 2017, bestemte KBK seg for at man måtte få bygget en plass for de frivillige på stadion. Det resulterte i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal Frivilligbua. 

Frivilligbua er en stasjon for de frivillige på kampdag, hvor det alltid er varmt og godt, varm kaffe på trakteren, pølser og nystekte vafler. 

Her kan man alltid ønske seg velkommen, eller komme med innspill og tanker om hvordan dagen har vært. 

Uten frivillige hadde ikke KBK vært i nærheten av det de er i dag - og det føltes godt å få på plass en egen base for de rause og hjelpende hender klubben nyter godt av hver eneste dag og helg. 

Skjermbilde 2021-01-19 kl. 12.57.17
Frivilligbua er et tilholdssted for våre fantastisk frivillige på stadion på hverdager og under kamp

KBK Stadionbutikk

Kristiansund Ballklubb har en egen supportershop på stadion, den ligger mellom Talgø Mathall og Slatlems Corner. Her vi kan tilby et stort utvalg av KBK-effekter. Drakter, skjerf, luer, caps, balkongflagg og Macron-tøy er noe av det som selges her. 

The Fish House

Lokalisert i tilknytning til Notar-tribunen finner du også The Fish House. Her serveres fish and chips eller fishan som man kaller det i Kristiansund. The Fish House er nå bygget inn under tak, og er blitt en del av Talgø Mathall.

Felles for engelskmenn og kristiansundere er at vi har tradisjon for fish and chips.

Fish and chips er den mest populære hurtigmaten i Storbritannia og på Kristiansund Stadion lages den fra grunnen av og serveres selvsagt sammen med salt og eddik.

Nettsak BILDEFishHouse

Fakta om Kristiansund Stadion

  • Adresse: Magnar Isaksen vei, 6514 Kristiansund N

  • Eier: Kristiansund Kommune

  • Underlag: Kunstgress

  • Banestørrelse: 105 x 68 meter

  • Kapasitet: ca. 4444

  • Åpnet: 1950

Annonse fra Obos-ligaen: