KBK feiret 20-årsjubileum i Braatthallen

Flott avslutning på jubileumsåret!

Det har vært et 2023 med mange arrangementer i anledning av at det er 20 år siden Kristiansund Ballklubb ble stiftet. Det som avrundet det hele var selve jubileumsfesten i Braatthallen lørdag kveld, med 400-500 personer til stede.

«D e vi – som e – fra Kristiansund» runget ut i salen med én gang programmet ble åpnet av konferansier Jan-Erik Larsen.

20231118_165245424_iOS kopi.jpg
Braatthallen pyntet til fest! Alle foto: Terje Stamnes

Det var KBK-styrets nestleder Terje Olsen som fikk æren av å være førstemann på scenen. Han fortalte om oppstarten da KFK og CFK samarbeidet med SpareBank 1 Nordmøre om å stifte klubben 2. september 2003, den første kampen på Bryn stadion 23. april 2004 og veien mot norsk toppfotball som skjedde i løpet av de neste to tiårene. 

På scenen tok Kristiansund Storband plass, med dirigent Alf Ekholm i spissen. Operaens Ballettsenter danset, og etterpå var det klart for juletapas fra Angus Gaupset – samtidig som Storbandet spilte taffelmusikk.

20231118_181246692_iOS kopi.jpg
Bjørge Løvik fortalte om maten fra Angus Gaupset. Foto: Terje Stamnes
20231118_182125888_iOS kopi.jpg
Kristiansund Storband skapte en høytidelig stemning. Foto: Terje Stamnes

Banken med ekstragave

Showet kickstartet igjen med en video med høydepunkter fra KBKs 20-årige historie, og opp på scenen gikk toppsjef Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre, Bjørn Enaasen i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, Paul Kristoffersen i Uglan og daglig leder Kjetil Thorsen i KBK. 

20231118_184904711_iOS kopi.jpg
KBK-spillere: Sebastian Jarl og gatelagets Edvard Warvik. Foto: Terje Stamnes

Troelsen kom med nyheten om at SpareBank 1 Nordmøre vil bidra mer økonomisk for KBK enn det avtalen tilsier. Det var opprinnelig lagt inn mindre penger dersom KBK ikke rykker opp til Eliteserien igjen i år.

20231118_192351012_iOS kopi.jpg
Allan Troelsen kom med en hyggelig nyhet fra SpareBank 1 Nordmøre. Foto: Terje Stamnes

– Dere kan være veldig stolte over det som har skjedd med KBK i år. Det er mange unge, lovende, lokale spillere med stort potensial som har vært viktige bidragsytere til resultatene. De vil være en veldig viktig ressurs for KBK framover. I tillegg er vi veldig stolt av det som skjer med kvinnelaget, gatelaget og innsatsen som alle frivillige legger ned, sa Troelsen, og fortsatte:

– Hvis KBK mot formodning ikke rykker opp, så vil vi ikke redusere omfanget av avtalen. Vi vil opprettholde det økonomiske bidraget i avtalen uansett. Og med det er vi på et høyere nivå enn det vi var på da KBK var i Eliteserien! Vi har også lyst til å gi en ekstra bonus: Hvis vi klarer kvalifiseringen og rykker opp i Eliteserien, så gir vi en ekstra bonus til KBK fra SpareBank 1 Nordmøre!

20231118_192015646_iOS kopi.jpg
Paul Kristoffersen talte på vegne av Uglan. Foto: Terje Stamnes

– Familien min er KBK

Kjetil Thorsen fortalte om de 17 årene som har gått fra han ble den første heltidsansatte i KBK høsten 2006.

– For meg og min familie er KBK selve livet. Alt, absolutt alt, har dreid seg om KBK og kommer til å dreie seg om KBK. Jeg elsker familien min, og familien min er KBK, alle dere som er til stede her i dag, sa Thorsen.

20231118_193135237_iOS kopi.jpg
Kjetil Thorsen er daglig leder i Kristiansund Ballklubb. Foto: Terje Stamnes

– Fotball er et spill, et spill 11 mot 11. Selv om spillet er fengende nok, er spillet i mine øyne bare en liten del av hva KBK er for noe. KBK er så mye mer, noe som betyr langt mer enn selve spillet. Vi er samhold, inkludering, vi er sorg og vi er glede, vi tar samfunnsansvar på mange områder, vår garderobe er for alle uansett hvem du er glad i, og vi er store opplevelser og stolte øyeblikk, sa KBKs daglige leder videre.

Etter en liten kakepause var det utdeling av årets priser i KBK. Der ble det heder til A-lagene på herre- og kvinnesiden, til rekruttavdelingen og gatelaget. I tillegg ble årets ildsjelpris delt ut. 

DISSE VANT PRIS: LES OM ALLE PRISVINNERNE I DENNE ARTIKKELEN!

KBK vil takke Ane, Anne Sidsel og Kjell fra Premiehuset på Rensvik som ga alle de flotte pokalene i gave til klubben!

20231118_200530687_iOS kopi.jpg
Konferansier Jan-Erik Larsen. Foto: Terje Stamnes

Slatlem fra starten

Etterpå fortsatte det med humor fra scenen da Anton Slatlem og Erik Pettersen kom med historier og hyllest. 

– Nå ser jeg lys i tunnelen og vi skal komme oss opp igjen! Og det er på samme måte med meg selv. Ryggen blir reparert om to uker, sa Slatlem.

20231118_204207959_iOS kopi.jpg
Anton Slatlem fortalte at KBK ble større enn han hadde trodd det skulle bli. Foto: Terje Stamnes

Da hadde han nettopp gått på scenen med en KBK-pyntet rullator, til jubel fra de hundrevis i salen. Slatlem har vært med som en stor støttespiller for Kristiansund Ballklubb helt siden starten.

– Jeg trodde ikke det skulle bli så voldsomt stort, dette her. Jeg ble jo spurt for 20 år siden om jeg kunne være med å sponse. Det var en trener som skulle ha seg bil, og det er ikke nok med bil – klubben skulle jo ha penger også, vet du. Det har vært en utrolig reise, et eventyr, sa Anton Slatlem.

20231118_193353541_iOS kopi.jpg
Isak Hagen Aalberg (til venstre) og Mikkel Rakneberg var på plass på KBKs jubileumsfest.

Lokalpatriotisk Skiri

Han og Pettersen introduserte deretter en overraskelse: KBKs hovedtrener Amund Skiri er musiker på fritiden, og alene på scenen med gitaren dro han til med «Veit et sted». Han initierte også en stor applaus for tidligere hovedtrener Christian Michelsen, som har hatt stor betydning for klubben i KBKs første 20 år.

20231118_205147632_iOS kopi.jpg
Amund Skiri sang «Veit et sted». Foto: Terje Stamnes

Etterpå oppfordret Skiri publikum til å lage en like stor fest på Nordmøre stadion når første kvalikkamp spilles onsdag 29. november.

20231118_195018650_iOS kopi.jpg
Brynjolfur Willumsson var selvsagt på KBKs jubileumsfest. Foto: Terje Stamnes

Herfra og ut var det bare en herlig fest i Braatthallen, og alle slo seg løs da Uglans Kjartan Hendseth sang KBK-sanger og andre kjente låter sammen med Kristiansund Storband. DJ Stig Rovik tok jubileumsfesten inn i de sene nattetimer, og det ble etter hvert bra liv på dansegulvet.

Kristiansund Ballklubb vil takke jubileumsfestkomiteen for å sy sammen en fantastisk kveld! Takk til absolutt alle som har bidratt i disse 20 årene og fortsatt bidrar til at KBK er den klubben vi er.

Her kan du se høydepunktvideoen som ble vist på festen:


Annonse fra Eliteserien: